Tűzálló széfek, páncélszekrények, iratszekrények több kategóriában

  • Post category:Blog
  • Reading time:4 perc olvasás

A tűzálló széfek, iratszekrények és páncélszekrények is sokoldalú védelmet nyújtanak az értékeknek. Zárja el az értékeit és bízza a többit a széfre!

A széfeket alapvetően azért használják, hogy illetéktelen személyek számára elérhetetlenebbé tegyék a dokumentumokat, készpénzt vagy fontos információkat tartalmazó adathordozókat. A széfben tárolt dolgokra azonban veszélyt jelent a víz és a tűz is. Ha teljes körű védelmet keres, akkor olyan széfet válasszon, ami rendelkezik valamilyen tűzállósági kategóriával!

Milyen a tűzállósága egy széfnek?

A tűzálló iratszekrényeknek és társaiknak mindegyikének át kell esnie szigorú tűzellenállási teszteken. A tesztek alapján kapják meg a tárolók a besorolási kategóriájukat. Ez a besorolás megmutatja, hogy a tároló hol helyezkedik el a tűzállósági skálán és mennyire megbízható.

A tűzálló páncélszekrények, széfek, irattárolók rendelkezhetnek alapvető védelemmel és képviselhetik a legmagasabb szintű besorolást is. A besorolást betű és szám kombinációja jelzi. A MABISZ tűzállósági kategóriáinak feleltetik meg a tárolókat a következő szempontok alapján:

  • A tűzállósági időtartam alapján eldönthető, hogy hány percen át képes a széf ellenállni a perzselő lángoknak. A minősítés nemzetközi szabványok alapján történik.
  • A szakemberek mérik a széf belsejében kialakuló hőmérsékletet és páratartalmat.
  • A tűzállóság külön vonatkozhat papírra és digitális adathordozóra is és 30 perctől egészen 120 percig terjedhet.
  • A hőteszten kívül ütéstesztet is végeznek a széfeken, ami megmutatja, mennyire erősek a tárolók a mechanikai hatásokkal szemben.

Egy új, biztonságos tárolót, például tűzálló páncélszekrényt már online is egyszerűen meg tud rendelni. A webáruházunkban megtalálhatja az új széfet, páncélszekrényt vagy iratszekrényt az irodába és az otthonába is. A honlapon fotót és a lényeget összefoglaló leírást is talál az itt kapható termékekről. A kérdéseire szívesen válaszolnak a kollégáink, ha felteszi őket a weboldalon szereplő elérhetőségek bármelyikén.