Tanácsok széfvásárlás előtt

  • Post category:Blog
  • Reading time:3 perc olvasás

Széfvásárlás előtt érdemes tisztában lenni bizonyos tényezőkkel, hogy a legmegfelelőbbet választhassuk ki – ehhez adunk most néhány tanácsot.

Mindenkinek vannak olyan tárgyai, amelyeket még a kíváncsi szemek elől is elrejt, ám vannak, akiknek egy fiók mélyénél komolyabb védelemre van szükségük. Mivel hazánkban viszonylag magas a betörések száma, a nagyobb értékű tárgyak és iratok védelmére érdemes egy széfet vásárolni; az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyet. Érdemes átgondolni alábbi tanácsainkat, amelyek alapján a helyes döntés hozható meg széfvásárlás előtt.

1. A méret igenis lényeges!

Gondoljuk át, hogy mit is szeretnénk tárolni az új széfben, majd vegyünk eggyel nagyobb méretet! Az ékszereknek nem kell sok hely, ahogy a készpénznek sem, ám előfordulhat a későbbiekben, hogy szert teszünk valamilyen nagy értékű tárgyra, aminek védelemre van szüksége, és jobb, ha a széfünkkel ezt meg tudjuk oldani.

2. MABISZ minősítés nélküli széfet ne vásároljunk!

Győződjünk meg róla, hogy MABISZ minősítéssel rendelkező széfet vásárolunk. A MABISZ, azaz a Magyar Biztosítók Szövetsége különböző értékhatárokat társít a széfekhez, amik azt jelölik, hogy milyen összegig biztosítható a széf tartalma. MABISZ minősítés nélküli széfet nem, vagy csak nagyon nehezen és alacsony összegre lehet biztosítani, azaz az értékeink biztonsága nem lesz szavatolt, ha olyan széfet vásárolunk, ami nem rendelkezik ezzel. Érdemes úgy választani, hogy a minősítés kategóriája megfeleljen a széfben tárolt tárgyak értékével.

3. A rögzítés kiemelten fontos!

Nem elég a széfet megvásárolni, rögzíteni is kell a biztonság maximalizálása érdekében – kivéve talán akkor, ha több tonnás páncélszekrényről van szó. Minden 1000 kilogrammnál könnyebb széfet betonhoz kell rögzíteni, ez mondhatni kötelező!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és széfet vásárolna, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!