A széfek megfelelő helye

  • Post category:Blog
  • Reading time:3 perc olvasás

bútorszéfek és fali széfek helyének kiválasztása alapvető fontosságú a maximális biztonság eléréséhez; az alábbiakban ehhez adunk néhány tanácsot.

Az első lépés természetesen magának a széfnek a kiválasztása, azaz el kell dönteni, hogy fali széfet, avagy bútorszéfet vásároljunk. Mindkettőnek megvan a maga előnye: a bútorszéf nagyobb méretű, gyakorlatilag maga is egy bútordarab, a fali széf pedig kisebb, de elrejthető. A választást a biztonságba helyezni kívánt tárgyak mérete és mennyisége határozza meg alapvetően, de természetesen más szempontokat is figyelembe lehet és kell venni.

Ha a széf megvan, jöhet a helyének kiválasztása. A fali széfet a falakba, vagy akár a padlóba is be lehet építeni, ám fontos tudni, hogy a beépítésre különféle előírások vonatkoznak, és, ha ezektől eltérünk, akkor a széfre kötött biztosítás érvényét veszti. A fali széfet minden esetben főfalba kell beépíteni, betonágyba helyezve, acélhálóval körbetekerve, a betonágy minősége és mérete pedig a széf besorolásától függ. A széf rejtésére fal esetében egy képet, vagy bútort érdemes használni, padlónál ez lehet akár egy szőnyeg is.

bútorszéf már más kategória, hiszen lényegesen nagyobb, ám épp emiatt bárhová helyezhető. Érdemes azonban ezt is „álcázni”, azaz beépíteni egy bútorba, illetve a biztosítás szempontjai miatt ezt is rögzíteni kell, hiszen mégsem páncélszekrényről van szó, tehát mozdítható. A bútorszéfek esetében a „csomag” tartalmazza a rögzítéshez szükséges kellékeket, amelyek segítségével biztonságosan rögzíthető a széf a kiválasztott bútorhoz.

Akár a bútorszéf, akár a fali széf mellett döntene, webáruházunk kínálatában mindkettőt megtalálja, méghozzá számos méretben és kategóriában. Válasszon közülük, és tudja biztonságban értékeit!

Ha bútorszéfet, vagy fali széfet szeretne vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!